top of page
Obrázek autoraprodukce56

Co říkají typová označení obytných vozů Forster?

Pro lepší orientaci přinášíme přehled typových označení vozidel renomovaného výrobce obytných automobilů Forster, jejichž jsme prodejci. Potencionálnímu zájemci pak usnadní výběr a hledání toho správného obytného vozu.

...Aneb co nám chtěl výrobce tím A 699 HB vlastně říct...


Základní rozdělení je dle typu nástavby:

A - alkovna

-obytné vozy, které mají nad kabinou řidiče prostor pro spaní, jsou obecně vyšší /cca 3,2m celkové výšky/, uvnitř pak poskytují více prostoru. Mezi zákazníky, kteří pořizují tento typ vozu jsou především rodiny s dětmi, půjčovny obytných vozů, nebo seniorské páry s vnoučaty. Jedná se z větší části o pobytový automobil.


T - polointegrál

-obytný automobil, který má nižší celkovou výšku, právě díky absenci "boule" nad kabinou řidiče. Mezi jeho výhody patří nižší spotřeba pohonných hmot, lepší průjezdnost díky celkové výšce kolem 2,85m a kompaktnost. Díky zmíněným vlastnostem se jedná více o poznávací obytný automobil, se kterým se snažším způsobem dostanete na ty správná místa. Typickým zákazníkem kupujícím polointegrály je skupina dospělých, kterým odrostly děti a chtějí si užívat komfortní cestování.


V - obytná vestavba

-dnes tolik populární formát pro aktivní cestovatele. Zvenčí se jeví tento obytňák jako klasická dodávka, totožných rozměrů. Uvnitř naopak naleznete vše potřebné pro pohodlné cestování. Auto jako stvořené pro samostatné páry, aktivní cestovatele či sportovce.


I - integrál

-obytné vozidlo, v luxusním provedení, které se designem vymyká vzhledu klasických užitkových platforem, v kabině řidiče přináší více místa pro posádku, zvenčí pak působí kompaktně a neokoukaným exteriérem. Design vozu podtrhuje majitelovu chuť po individualitě a jisté výjimečnosti


O něco jednodušší je to pak s číselným označením daného modelu. Všechny ty řady 599, 699, 745, atd. neznamenají nic jiného než celkovou délku vozidla. I 50cm délky navíc je v obytném autě znát, proto pokud vás nelimituje například rozměr garážového stání, doporučujeme se řídit jednoduchou poučkou:

Hledáte auto pro 4 osoby? Pak si pořiďte auto pro 5 cestujících. Pokud jezdíte na výlet v pěti, dívejte se po autě pro šest lidí. Lehkou kapacitní rezervu oceníte zvláště v čase, kdy není počasí vašim cestovatelským aktivitám nakloněno.


Dostali jsme se na závěr modelového označení, které obstarává dvojice a v některém případu trojice písmen, jenž zákazníkovi přibližuje vnitřní uspořádání interiéru-lůžek.

HB

-modely, které mají v zadní části instalované dvojlůžko, umístěné napříč vozidlem, tzn. lůžko využívá celou šíři automobilu. Díky tomuto uspořádání šetří prostor a například u modelu alkovny A699HB může zákazník využít velkou šatní skříň, která u jiných modelů chybí.


EB

-podélně umístěné lůžka nabízí oddělené postele na každé straně, s možností rozšířit na celoplošné trojlůžko. Toto řešení využívají hlavně cestovatelé s malými dětmi. Výhodou tohoto uspořádání je delší rozměr lůžek, kdy například u modelu T745EB se pohodlně natáhne i člověk s tělesnou výškou kolem 2m. K postelím vedou dva schody, bez nutnosti používání žebříku, což oceňují zejména senioři.


VB

-zadní lůžka umístěna jako palandy nad sebou. V případě cestování dospělé posádky má každý z členů své lůžko. Při neobsazení zadních postelí, lze spodní lamelový rošt vyklopit směrem vzhůru a zvětšit tak prostor garáže.


DVB

-stejné uspořádání jako u modelů VB s tím, že se jedná o dvojité lůžka.


EF

-uspořádání interiéru tzv."face to face", který umožňuje posezení naproti sobě.


Všechny modely Forster se vyznačují kvalitním zpracováním, zatemněním prostoru kabiny zn. Remis, nápaditým technickým řešením, kvalitními komponenty a celkovou funkčností obytného auta. V případě, že Vás tato značka zaujala, neváhejte se na nás obrátit a dohodnout si osobní prohlídku vozu. Věříme, že se právě Forster stane spolehlivým parťákem na Vašich cestách.


Link:


134 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page